loading...

سحر کمالی

بهبود خواص با درج گروهی ساختار اصلی سورفکتانت آنیونی از یک گروه آبدوست و یک گروه چربی دوست تشکیل شده است. خواص نامطلوب قابل انتساب به ساختار را می توان با قرار دادن پلی اکسی اتیلن، اسیدهای آمینه، یا ی

بهبود خواص با درج گروهی ساختار اصلی سورفکتانت آنیونی از یک گروه آبدوست و یک گروه چربی دوست تشکیل شده است. خواص نامطلوب قابل انتساب به ساختار را می توان با قرار دادن پلی اکسی اتیلن، اسیدهای آمینه، یا یک گروه CON(CH3)C2H4 در بین آنها اصلاح کرد. به عنوان مثال، درج پلی اکسی اتیلن آب دوستی را افزایش می دهد که از جدا شدن در دماهای پایین جلوگیری می کند. قرار دادن CON(CH 3 )C 2 H 4 یا CON(H)CH 2 که حاوی گروه آمیدی CONR هستند، نرمی و صافی را افزایش می دهد، درشتی را کاهش می دهد و حس استفاده را بهبود می بخشد. متیل کوکویل تورات سدیم که دارای CON(CH 3 )C 2 H 4 بین گروه های آلکیل سولفونات خود است، به دلیل داشتن اتم نیتروژن نسبت به آلکیل سولفونات سدیم به نمک ها حساس تر است و مستعد کدورت است. یون های ضد و خواص یون های ضد نیز بر خواص، حلالیت و شفافیت سورفکتانت ها تأثیر می گذارند. یون های متقابل که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند نمک های سدیم هستند، اما می توانند نمک های پتاسیم، آمونیوم یا تری اتانول آمین نیز باشند. نمک های سدیم در کاهش نقطه کرافت و افزایش حلالیت موثرتر هستند و به ترتیب نمک پتاسیم، نمک های آمونیوم و تری اتانولامین قرار دارند. اکثر نمک های سدیم، نمک های پتاسیم و نمک های آمونیوم در دماهای پایین رسوب می کنند و بنابراین برای محصولات شفاف مناسب نیستند، در حالی که تری اتانول آمین برای آماده سازی شفاف مناسب است. محلول لوریل سولفات سدیم 2 درصد یا محلول آمونیوم لوریل سولفات در 17 درجه سانتیگراد کدر می شود، در حالی که محلول تری اتانول آمین لوریل سولفات 2 درصد حتی در دمای 5- درجه سانتیگراد شفاف است. در دمای 5 درجه سانتی گراد، محلول تری اتانول آمین شفاف، محلول سدیم ژل سفید، و محلول آمونیوم مایع سفید رنگ است (جدول 2.7). 2.2.1.2 نمک های آلکیل سولفات و پلی اکسی اتیلن آلکیل سولفات نمک های آلکیل سولفات دارای ساختار R-O-SO 3 M هستند و نمک های پلی اکسی اتیلن آلکیل سولفات R-O-(CH 2 CH 2 O ) n - SO 3 M هستند. دومی دارای پلی اکسی اتیلن سولفات الک و گروه های سولفات اتیلن است. . نمک های آلکیل سولفات به دلیل نقطه کرافت پایین و حلالیت کم در دماهای پایین رسوب می کنند. قرار دادن پلی اکسی اتیلن بین گروه های آلکیل و سولفات باعث بهبود میل به آب، افزایش نقطه کرافت و جلوگیری از بارش در دماهای پایین می شود. سدیم لوریل سولفات C 12 H 25 -O-SO 3 Na سدیم لوریل سولفات پودر سفید رنگ با حلالیت کم است. برای شامپوهای شفاف مناسب نیست زیرا رسوب می کند، کدر می شود و در دمای پایین 2.2 سورفکتانت 43 رسوب می کند. ممکن است در مقادیر کم در شامپوهای مروارید گنجانده شود. از آنجایی که این نمک سولفات است، تحت تأثیر عوامل اکسیداسیون-کاهش قرار نمی‌گیرد و می‌تواند به عنوان امولسیون حلال‌های موج دائمی و کرم‌های رنگ مو آنیونی استفاده شود. آمونیوم لوریل سولفات C 12 H 25 -O-SO 3 NH 4 آمونیوم لوریل سولفات در شامپوها استفاده می شود، اما در pH های بالا گاز آمونیاک تولید می کند زیرا آمونیاک به یون های متقابل تبدیل می شود. بنابراین، pH باید پایین نگه داشته شود. تری اتانول آمین لوریل سولفات C 12 H 25 -O-SO 3 N(C 2 H 4 O) 3 این سورفاکتانت را می توان برای شامپوهای شفاف استفاده کرد اما به طور گسترده ای استفاده نمی شود زیرا به دلیل یون های ضد تری اتانول آمین باعث ایجاد رنگ می شود. سدیم ستیل سولفات C 16 H 33 -O-SO 3 Na سدیم ستیل سولفات دارای گروه آلکیل طولانی تری در مقایسه با سدیم لوریل سولفات است و بنابراین یک امولسیون مناسب برای کرم های آنیونی است. نسبت به سدیم لوریل سولفات لغزندگی کمی بیشتری دارد. پلی اکسی اتیلن سدیم لوریل اتر سولفات (INCI: Sodium C10-15 Pareth Sulfate) C 12 H 25 -O-(CH 2 CH 2 O) n SO 3 Na این سورفکتانت آنیونی به طور گسترده در شامپوهای شفاف و مروارید استفاده می شود. به دلیل قرار دادن 2 یا 3 مول پلی اکسی اتیلن بین گروه های آلکیل و سولفات، پایداری بالایی در دمای پایین دارد و حتی در دماهای پایین نیز کدر نمی شود. به خوبی کف می کند و حتی در شرایط کمی اسیدی نیز پایدار است.از آنجایی که در برابر اسیدها، قلیاها و عوامل کاهنده اکسیداسیون مقاومت می کند، به عنوان امولسیون حلال های موج دائمی و کرم های رنگ مو آنیونی استفاده می شود. پلی اکسی اتیلن آمونیوم لوریل اتر سولفات (INCI: Ammonium Laureth Sulfate) C 12 H 25 -O- (CH 2 CH 2 O)n SO 3 NH 4 این سورفکتانت معمولاً همراه با آمونیوم لوریل سولفات استفاده می شود و برای محصولات با pH پایین مناسب است. در ژاپن به ندرت استفاده می شود. 44 2 مواد اولیه لوازم آرایشی 2.2.1.3 PEG اسید چرب آمید MEA سولفات O R-C-NHCH2CH2O(CH2CH2O)-SO3Na این سورفکتانت آنیونی دارای ساختار سولفاتی است که در آن مونواتانول آمید به آلکیل اتر POE متصل می شود. هنگامی که در شامپو استفاده می شود، کف را بهبود می بخشد و لمس مطلوب و سنگین می دهد. سولفات سدیم PEG-4-کوکامید سورفکتانت معمولی این گروه است. 2.2.1.4 نمک های سدیم آلکیل متیل تورات O CH3 R-C-NCH2CH2-SO3Na این نمک های سدیم دارای متیل تورین (N(CH 3 )CH 2 CH 2 ) بین گروه های آلکیل و اسید سولفونیک سدیم لوریل سولفات هستند. گروه آلکیل کوکویل، لوریل، میریستیل، ستیل، استئاروئیل یا اولئویل است. درج متیل تورین یک لمس نرم، متوسط ​​و مرطوب و حس استفاده بهتر از نمک اسید لوریل می دهد. آنهایی که دارای ستیل، استئاریل یا اولیل به عنوان گروه آلکیل هستند به عنوان امولسیون کرم ها استفاده می شوند. سدیم کوکویل متیل تورین و سدیم لوروئیل متیل تورات را می توان برای شامپوها استفاده کرد، اما نمک ها برای استفاده در شامپوهای شفاف باید حذف شوند زیرا در دماهای پایین باعث ایجاد کدر شدن و بارش می شوند. از آنجایی که گروه آبدوست سولفات است، می توانند شامپوهای شفاف با pH 5.5 یا کمتر تولید کنند. سدیم کوکویل متیل تورین احساس نرم، صاف و نسبتاً مرطوب می دهد. 2.2.1.5 نمک های سدیم آلکیل متیل آلانین O CH3 R-C-NCH2CH2-COONa این گروه از سورفکتانت ها ساختاری دارند که در آن سولفونات آلکیل متیل تورین با یک گروه کربوکسیل جایگزین می شود. سدیم کوکویل متیل آلانین مرطوب‌کننده‌تر و ماندگارتر از سدیم کوکویل متیل‌تورین است و احساس سبک‌تر و نرم‌تری نسبت به TEA کوکویل گلوتامینات دارد

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
آرشیو