loading...

سحر کمالی

سیلیکون ها یک چارچوب اساسی متشکل از دی متیل سیلوکسان دارند که یا دایره ای یا یک زنجیره مستقیم است. اشکال مختلفی مانند مونومرها وجود دارد که یک گروه آمینه، گروه آلکیل، POE یا POP به یک اتم سیلیس یا کرب

سیلیکون ها یک چارچوب اساسی متشکل از دی متیل سیلوکسان دارند که یا دایره ای یا یک زنجیره مستقیم است. اشکال مختلفی مانند مونومرها وجود دارد که یک گروه آمینه، گروه آلکیل، POE یا POP به یک اتم سیلیس یا کربن، کوپلیمرها و پلیمرهای بلوک وارد می شود. و احتمال افزایش بیشتر تغییرات وجود دارد. دایمتیکون پلیمری است که چارچوب اصلی سیلیکون را تشکیل می دهد. درجه پلیمریزاسیون با ویسکوزیته بیان می شود که از 6 cs تا چند میلیون مواد برای لوازم آرایشی متغیر است. دی‌متیل سیلوکسان‌های ویسکوز کم 6 تا 10 cs ویژگی‌های محو شدن (پدیده سفید شدن هنگام مالش با دست) کرم‌ها را بدون تأثیرگذاری بر بافت بهبود می‌بخشند. آنهایی که 20 تا 100 سی سی هستند روغنی هستند و برای محصولات مراقبت از مو برای افزایش روانکاری استفاده می شوند. دایمتیکون های 100-5000 cs احساس ابریشمی قوی و صاف می دهند. آنهایی که از 5000 تا دهها هزار cs هستند، بافتی صاف و ماندگار و ابریشمی ایجاد می کنند. دی متیل سیلوکسان های بزرگتر از 10000 cs بسیار ویسکوز هستند و با سایر مواد روغنی سازگاری کمی دارند. آنها به طور یکنواخت پراکنده نمی شوند و به طور کامل امولسیون نمی شوند. بنابراین، محصولات پیش مخلوط در دسترس هستند که با حل کردن دایمتیکون با وزن مولکولی بالا در دایمتیکون با وزن مولکولی کم و سیکلومتیکون تهیه می شوند و به طور گسترده برای محصولات مراقبت از مو استفاده می شوند. سیکلومتیکون (دی متیل سیکلوپنتازیلوکسان) به شکل پنج حلقه ای عمدتاً در لوازم آرایشی استفاده می شود. به عنوان حلال متیل پلی سیلوکسان بسیار پلیمریزه شده و به طور گسترده در محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده می شود. بافتی سبک و صاف می دهد. به دلیل نقطه جوش کم (210 درجه سانتیگراد)، در زیر گرما تبخیر می شود و روش هایی برای افزودن سیکلومتیکون هنگام تولید لوازم آرایشی باید به دقت طراحی شود. از آنجا که لمس بسیار سبکی می دهد، برای لوازم آرایشی مناسب است. دایمتیکون‌های POE-POP سورفکتانت‌های غیریونی هستند که از دایمتیکون و POE-POP تشکیل شده‌اند. آنها در کوپلیمرهایی وجود دارند که در آنها گروه POE-POP به انتهای دی متیکون متصل می شود یا در آن POE-POP به یک گروه متیل انتهای دی متیل اضافه می شود. آنها به عنوان سورفکتانت های غیر یونی برای امولسیون کردن کرم ها و ژل های سیلیکونی استفاده می شوند. خواص آب دوست و آبگریز آنها که با عدد مولی جزء POE-POP تعیین می شود، برای بهبود حس استفاده از شامپوها و احساس ابریشمی در لوازم آرایشی پایه آب استفاده می شود. سیلیکون های آمینو مدی فی ساختاری دارند که در آن یک گروه آلکیلامینو یا مشتقات آن به گروه متیل دی متیکون اضافه می شود. آنها به طور گسترده برای محصولات مراقبت از مو استفاده می شوند تا بافت خوبی داشته باشند. نوع روغنی آن برای نرم کننده های کرمی مناسب است. نوع آبدوست نیز وجود دارد که با پلی اکسی اتیلن و پلی اکسی پروپیلن اصلاح می شود و برای لوازم آرایشی مایع مانند شامپو استفاده می شود. 2.2 سورفکتانت ها سورفکتانت ها دارای هر دو گروه آبدوست و چربی دوست در یک مولکول هستند. اکثر سورفکتانت ها دارای یک گروه آلکیل چربی دوست هستند که از 12-22 اتم کربن (C12-C22) تشکیل شده است. سورفکتانت ها بر اساس حالت یونیزاسیون (آنیونی، کاتیونی، غیریونی و آمفوتریک) گروه آبدوست طبقه بندی می شوند. این فصل به تشریح خواص هر نوع سورفکتانت می پردازد و سپس ویژگی های سورفکتانت های اصلی مورد استفاده در لوازم آرایشی را تشریح می کند. 40 2 مواد خام لوازم آرایشی 2.2.1 سورفکتانت های آنیونی سورفکتانت های آنیونی به خوبی کف می کنند و خاصیت شویندگی، قابلیت امولسیون سازی و نفوذپذیری بالایی دارند. آنها عمدتا به عنوان عنصر اصلی شامپوها، صابون های بدن و پاک کننده های صورت استفاده می شوند. از آنهایی که برای شامپو استفاده می شود، بسیاری از آنها از روغن نارگیل و روغن هسته خرما تولید می شوند و دارای یک گروه آلکیل متشکل از گروه های لوریل C12 هستند. برخی از سورفکتانت ها به عنوان امولسیون و همچنین برای شامپو استفاده می شوند. برای فیرهای امولسیونی از گروه های ستیل و استئاریل به طور گسترده استفاده می شود.سورفکتانت‌های آنیونی که دارای یک گروه آبدوست و یک گروه چربی دوست هستند، زمانی که توسط گروه هیدروفیل به چهار دسته تقسیم می‌شوند، آسان است: اسید سولفونیک، اسید سولفوریک، اسید کربوکسیلیک و فسفات. 2.2.1.1 ساختار و خواص گروه و خواص هیدروفیل آنیونی ترین گروه آبدوست آنهایی هستند که دارای شش اتم اکسیژن و گوگرد ترکیبی هستند. اتم‌های فسفر دارای پنج الکترون ظرفیت هستند و بنابراین در جذب الکترون‌ها ضعیف‌تر از اتم‌های گوگرد هستند و آنیونی کمتری دارند. گروه های کربوکسیل تنها دو اتم اکسیژن دارند و آنیونی کمی دارند. بنابراین سورفکتانت‌های سولفوریک اسید بیشتر آنیونی هستند و به ترتیب سورفکتانت‌های اسید سولفونیک، فسفات و کربوکسیلیک اسید در رتبه‌های بعدی قرار دارند. به خصوص در شامپوها، کمپلکس های تشکیل شده توسط سورفکتانت ها و پلیمرهای کاتیونی، ویسکوزیته و احساس استفاده از محصول را تعیین می کنند. در pH های پایین، سورفکتانت ها ظرفیت فعال سازی سطح را از دست می دهند. اما هرچه سورفکتانت آنیونی قوی تر باشد، کمتر تحت تأثیر قرار می گیرد. به عنوان مثال، سورفکتانت های آنیونی مبتنی بر اسید آمینه که دارای گروه های کربوکسیل هستند، به pH 6.5 یا بالاتر نیاز دارند. از سوی دیگر، سورفکتانت های آنیونی که دارای سولفات آلکیل یا سولفونات هستند به خوبی کف می کنند و رویداد عملکرد فعال سازی سطح را در pH پایین حفظ می کنند (شکل 2.1). اثرات نمک ها متناسب با چگالی الکترون گروه آبدوست افزایش می یابد. سورفکتانت‌های سولفوریک اسید و سولفونیک اسید، که دارای اکسیژن R POE CON(CH3)(CH2)n و غیره هستند. سورفکتانت‌های 41 و اتم‌های گوگرد، کمی مستعد نمک‌زدایی هستند، اما آن‌هایی که دارای گروه‌های کربوکسیل هستند، زمانی که محتوای نمک در فرمول شامپو زیاد باشد، کدر می‌شوند. گروه چربی دوست و خواص در اکثر سورفکتانت ها، گروه های چربی دوست از روغن نارگیل و روغن هسته خرما تولید می شوند. تعداد کمی از سورفکتانت ها دارای گروه های چربی دوست میریستیل، ستیل، استئاریل و اولیل هستند. حلالیت آب یک سورفکتانت با ساختار گروه چربی دوست [2] مرتبط است. شکل 2.2 حلالیت آب اسید چرب سدیم و سورفکتانت های آلکیل سولفات سدیم را در برابر دما نشان می دهد. همانطور که شکل نشان می دهد، سورفکتانت هایی که گروه های آلکیل طولانی تری دارند برای حل شدن در آب به دمای بالاتری نیاز دارند. برای دستیابی به شویندگی و کف کردن بالا، از لوریل و کوکویل استفاده می شود، زیرا آنها دارای گروه های آلکیل کوتاه C12 هستند و بنابراین تمایل بالایی به آب دارند. آنها به راحتی ساختار دو غشایی را می گیرند و به خوبی کف می کنند. گروه های آلکیل طولانی تر C16-18 نسبت به آب کمتر و بیشتر به مواد روغنی مانند ستانول وابسته هستند. بنابراین، ستیل (C16) و استئاریل (C18) برای امولسیون سازی مناسب هستند. Myristyl (C14) دارای خواص متوسط ​​است و می تواند برای هر دو هدف استفاده شود. Oleyl (C18) برای امولسیون کردن و همچنین برای تهیه مایع شفاف مناسب است، زیرا مولکول که دارای پیوند دوگانه است، ساختار خطی ندارد، بلکه ساختار سیس یا trans-con فیگوراسیون دارد. و ساختار سه بعدی مانع تبلور می شود

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
آرشیو